Linkuri accesibilitate

Reactiile presedintilor Iuscenco si Saakashvili la decizia NATO de a reexamina la iarna cererea de aderare a Ucrainei si Georgiei


Secretarul general NATO Jaap de Hoop Scheffer si Secretarul de stat american Condoleezza Rice au declarat ca usa aliantei continua sa fie deschisa pentru Ucraina si Georgia. O declaratie salutata de liderii celor doua tari.

Presedintele ucrainean Victor Yuschenko: "Este o victorie si va explic de ce. Pentru ca in documentul de astazi, pentru prima data, cele 26 de tari NATO au formulat principul de baza si anume ca Ucraina si Georgia vor adera la NATO. As spune ca asta a depasit asteptarile noastre in ceea ce priveste acest document".

La rindul sau, presedintele Georgiei Mikail Saakashvili, intr-un interviu cu radio europa Libera, a declarat ca este multumit de decizia Consiliului Nord Atlantic: "Nu ma gindesc prea mult la reactia Rusiei, dar cred ca Rusia a obtinut exact opusul a ceea ce a dorit. A sperat sa blocheze plnul de actiuni pentru aderare, adica sa ucida teoretic planurile noastre de aderare, dar a obtinut in schimb o hotarire scrisa pentru aderarea la NATO".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG