Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintelui american George Bush va sosi la Bucureşti la 1 aprilie, după o vizită în Ucraina. Pe 2 aprilie dimineaţă, liderul de la Casa Albă va rosti un discurs la Bucureşti, după care se va deplasa la Constanţa unde se va întâlni cu preşedintele Băsescu. În cursul aceleiaşi zile, el va reveni la Bucureşti pentru a se întâlni cu secretarul genral al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, iar apoi va lua parte la o cină de lucru alături de liderii statelor NATO.

Consilierul pe probleme de securitate nationala al presedintelui George Bush Stephen Hadley a anuntat că joi, 3 aprilie, preşedintele Bush "va participa la summit-ul NATO de la Bucureşti, la care sunt aşteptate decizii în legătură cu primirea de noi membri". Bush va participa apoi la o reuniune în cadrul summit-ului cu liderii ţărilor care vor primi în cursul dimineţii invitaţia de aderare, a spus Hadley, adăugând că preşedintele SUA va asista şi la Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic.

După prânz, George W. Bush va participa la întâlnirea dedicată Afganistanului, alături de liderii celorlalte state aliate şi de preşedintele Hamid Karzai, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, statele partenere în Afganistan şi reprezentanţi ai UE şi ai Băncii Mondiale.

Vineri, 4 aprilie, preşedintele Bush va lua parte la reuniunea Consiliului NATO - Ucraina, urmat de o reuniune a Consiliului NATO - Rusia, a mai spus Hadley, adăugând că Bush se va întâlni, în aceeaşi zi, cu premierul român. După întrevederea cu Tăriceanu, liderul american va pleca în Croatia.

Preşedintele SUA a fost invitat de presedintele rus Vladimir Putin la Soci. Potrivit consilierului american, detaliile nu au fost încă stabilite, dar Bush s-ar putea vedea la Soci, cu Putin, duminică, 6 aprilie.

Participarea presedintelui Rusiei Vladimir Putin la reuniunea Consiliului Rusia-NATO ce va avea loc la Bucuresti vineri 4 aprilie a fost confirmata de surse rusesti.
XS
SM
MD
LG