Linkuri accesibilitate

UDMR Cluj îi reproşează primarului Emil Boc autorizarea unui miting al Noii Drepte


Un tânăr maghiar în vârstă de 16 ani a declarat că a fost bătut la Cluj de mai mulţi români, după mitingul Noii Drepte din Piaţa Mihai Viteazu, când mergea la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, având asupra sa un tricolor unguresc.

Leszai Lehel, elev în clasa a zecea la un liceu din Cluj-Napoca a declarat că a fost agresat chiar in fata sectiei nr. 2 de politie din Cluj si ca dupa ce l-au bătut, agresorii i-au luat steagul şi au dispărut.

Elevul, care prezenta vânătăi şi zgârieturi pe faţă, a declarat că va depune plângere la Poliţie şi va solicita certificat medico-legal.

UDMR Cluj condamnă agresarea unui tânăr maghiar la Cluj, după mitingul organizat, sâmbătă, de Noua Dreaptă şi îi reproşează primarului Emil Boc autorizarea acestei manifestări, informeaza agentia MEDIAFAX.

Senatorul Eckstein Kovacs Peter a declarat că incidentul arată "stricarea" climatului interetnic din Cluj şi că a lipsit o reacţie faţă de demonstraţia Noii Drepte, pe care o consideră "urmaşa Gărzii de Fier".
XS
SM
MD
LG