Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Partidul Comunistilor ajuns la putere in urma cu sapte ani a salvat Republica Moldova de degradare si de disparitie, acesta este laitmotivul bilantului realizat de delegatii celui de-al saselea congres al PCRM. Tonul l-a dat chiar presedintele partidului Vladimir Voronin care a contrapus optiunile antipopulare, in opinia sa, ale opozitiei social-democarate si liberale si performantele partidului de guvernamant.

Seful statului s-a declarat convins ca directia pe care o luase Moldova pana la accederea la putere a comunistilor nu era doar gresita, ci una premeditat paguboasa. Liderul comunistilor a declarat textual: "Tara a fost jefuita si lichidata cu buna stiinta, i-a fost lichidat potentialul, pentru a o pune mai lesne in genunchi la sosirea noilor stapani din Romania, ca sa fie realizat marele process sau act al Unirii.

Liderul comunistilor moldoveni a spus ca partidul pe care-l conduce nu va renunta la numele sau ca sa para mai agreabil in exterior.

Presedintele Voronin a declarat ca partidele rivale nu au sanse in viitor pentru ca nu doresc readucerea Transnistriei in componenta Moldovei si pentru ca nu stiu cum sa gestioneze o tara cu probleme complexe. In timp ce comunistii au solutii fezabile pe directiile, inclusiv pentru diferendul transnistrean, care potrivit lui Voronin este deja foarte apropae de faza reunificarii. In acest context, liderul comunistilor moldoveni a chemat din nou marile puteri sa garanteze neutralitatea militara formulata de partidul care astazi se afla la putere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG