Linkuri accesibilitate

Chişinău: Moscova trebuia să-şi retragă complet trupele din Transnistria pînă la sfîrşitul anului 2002


Ministerul de extrene de la Chisinau a dat publicitatii un comunicat referitor la afirmatiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov intr-un interviu recent in cotidianul "Frankfurter Allgemeine Zeitung" privind pretinsa indeplinire de catre Federatia Rusa a angajamentelor de la Istanbul in contextul Tratatului cu privire la Fortele Armate Conventionale in Europa.

Ministerul moldovean de externe precizeaza ca prin acordul de la Istanbul in 1999, Federatia Rusa s-a angajat sa-si retraga fortele armate conventionale de pe teritoriul Republicii Moldova pina la sfirsitul anului 2001 si sa-si retraga complet prezenta militara de pe teritoriul Moldovei catre sfirsitul anului 2002. In conformitate cu documentele adoptate la Istanbul, Federatia Rusa trebuie sa-si retraga prezenta militara in mod neconditionat, ordonat si complet.

Astfel, se spune in declaratia ministerului de externe, conexiunea pe care o fac oficialii rusi intre procesul de retragere a fortelor militare ruse si procesul de solutionare politica a problemei transnistrene este neintemeiata.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG