Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


In Rusia electoratul voteaza pentru deputatii din Duma de stat. Potrivit sondajelor de opinie, partidul presedintelui Vladimir Putin "Rusia Unită" se afla in fruntea preferintelor electoratului si victoria sa este considerata de experti sigura, cu un procent foarte mare de voturi. Presedintele Putin se afla pe prima pozitie pe lista acestui partid.

Opozitia democrata a criticat modul in care s-a desfasurat campania electorala si faptul ca nu i s-a permis sa-si prezinte programul in mediile de informare. Mai mult, importanti lideri ai opozitiei au fost retinuti in ultima saptamina inainte de alegeri.

Iata ce a declarat liderul miscarii de opozitie Cealalta Rusie, Garry Kasparov: "Va rog pe toti sa folositi cu atentie cuvintul alegeri, pentru ca nu pot numi votul de astazi alegeri. Le-ati putea numi alegeri fara selectie. Puteti vedea la sectiile de votare cum cabinele sint acum deschise, nu mai sint inchise ca inainte. Oamenilor le este teama pentru ca a fost o companie bazata pe teama in intreaga Rusiei".

Alegerile sint monitorizate doar de un numar foarte redus de observatori straini. Agentia OSCE specializata in monitorizarea alegerilor nu a trimis observatori la acest scrutin.

Pentru a accede in Duma de stat de la Mosciva, partidele trebuie sa obtina peste 7 la suta din sufragii. Potrivit presedintelui Comisiei Electorale Centrale de la Moscova, participarea la vot este mai mare decit la alegerile din 2003.
XS
SM
MD
LG