Linkuri accesibilitate

Ministrul Justiţiei Chiuariau critică statea "generală de impunitate a magistraţilor"


Justiţia din România, monitorizată cu stricteţe de către Uniunea Europeană, suferă de "o stare generală de impunitate" a magistraţilor, care ar "obstrucţiona" reformele şi lupta împotriva corupţiei, a declarat ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, intr-o conferinta de presa cu jurnalişti străini, citata de Agentia France Presse.



Acest lucru explică, in opinia ministrului Justitiei, "lipsa de credibilitate" a justiţiei în ochii opiniei publice şi absenţa rezultatelor concrete în lupta împotriva corupţiei, denunţată nu doar o dată de Comisia Europeană, care va publica în iunie 2008 un nou raport pe tema reformelor din acest domeniu.

În cazul în care progresele vor fi considerate insuficiente, Bruxellesul ar putea activa clauza de salvgardare, în virtutea căreia deciziile justiţiei din România nu vor fi recunoscute la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Justiţiei a catalogat drept "deplasate" declaraţiile ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas Taubman, care a criticat săptămâna trecută amendamentele propuse la Codul Penal. In opinia lui Chiuariu, "nu este rolul" unui diplomat să se pronunţe asupra legislaţiei din ţara în care îşi desfăşoară activitatea.
XS
SM
MD
LG