Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Se implinesc 20 de ani de la revolta muncitorilor de la uzina Tractorul din Brasov impotriva regimului communist – revolta reprimata cu duritate de autotiratile comunsite.

Aflat la Brasov, preşedintele Traian Băsescu a cerut scuze, în numele statului român, victimelor represiunii din 1987 pentru că "în 17 ani de stat de drept", sistemul judiciar nu a făcut justiţie iar societatea nu a fost încurajată să-şi recunoască erorile.

Si minsitrul justitiei Tudor Chiuariu a cerut scuze, in numele justitiei romane, pentru abuzurile comise in timpul regimului comunist.

"Ca ministru al Justiţiei în România, membră a Uniunii Europene, vreau să cer astăzi iertare, în mod public, celor care au avut de suferit în anii comunismului de pe urma unor anchete abuzive şi a unor sentinţe fără nicio legătură cu legea", a declarat Chiuariu, la conferinţa internaţională organizată la Palatul Parlamentului, de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

El s-a angajat ca proiectul noului Cod penal sa incrimineze crimele comunistului; deasemeni, persecuţiile pe motive politice comise de regimul comunist vor fi considerate crime împotriva umanităţii.
XS
SM
MD
LG