Linkuri accesibilitate

Patriarhul Georgiei mediază discuţii între guvern şi opoziţie


La Tbilisi a avut loc prima intilnire dintre opozitie si putere, de la reprimarea violenta a demonstratiilor anti-prezidentiale. Discutiile au fost mediate de Patriarhul bisericii ortodoxe georgiene.

Intre timp, Statele Unite l-au trimis la Tbilisi pe Mattew Bryza, adjunct al sectretarului de stat care intr-un interviu cu redactia georgiana a Europei libere/Libertatea a afirmat ca ridicarea starii de urgenta este esentiala. Mai ales in vederea pregatirii alegerilor prezidentiale anticipate de pe 5 ianuarie.

Intre timp, controversatul om de afaceri georgian Badri Patarkashvili, acuzat de tentativa de lovitura de stat, si-a anuntat intentia de a candida in alegerile prezidentiale. Potrivit agentiei France Presse, el a promis ca va mari prerogativele parlamentului, daca este ales. Omul de afaceri, care detine un imperiu media in Georgia, a declarat insa ca va renunta daca opozitia reuseste sa se uneasca in spatele unui candidat unic. Patarkashvili a fost finantatorul protestelor anti-prezidentiale de saptamina trecuta.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG