Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Presedintele Georgiei Mikail Saakashvili a declarat stare de urgenta in intreaga tara dupa ce ieri dimineata politia a intervenit in forta impotriva protestatarilor care cereau, pentru a 5-a zi consecutiv demisia presedintelui. Pe perioada celor 15 zile in care este in vigoare starea de urgenta, programele tuturor televiziunilor independente se suspenda.

Intr-un discurs la televiziunea publica, presedintele Saakashvili a facut apel la calm. El a lasat sa se inteleaga ca in protestele masive din ultimele zile ar fi implicata Rusia: "In ultimele luni am tot auzit ca vor avea loc tulburari in Georgia. Informatia ne-a venit de la serviciile de informatii din capitale straine unde avem prieteni. Am auzit ca un guvern alternativ ar fi fost deja format la Moscova si ca pina la sfirsitul anului, Saakashvili si guvernul sau vor fi rasturnati de la putere. Am tot auzit asta in ultimele 6-7 luni si nu am dreptul sa nu iau in seama aceasta informatie."

Fortele de ordine au patruns in forta in cladirea televiziunii partuculare Imedi, apropiata de opozitie. Potrivit informatilor corespondentilor nostri, dupa violentele de ieri in jur de 500 de oameni au fost internati in spital, printre care si 50 de politisti.
XS
SM
MD
LG