Linkuri accesibilitate

Kiev: in urma alegerilor legislative se prefigureaza o majoritate a fortelor pro ruse


Potrivit ultimelor cifre anuntate de Comisia Electorala Centrala din Ucraina, dupa numararea a 94% din voturi, pe primul loc se situeaza Partidul Regiunilor al premierului Viktor Yanukovici, urmat de Blocul Yuliei Timoshenko cu 31 la suta si pe pozitia a treia se claseaza partidul peresedintelui Yuschenko, cu 14 la suta. Doua alte partide mai mici – partidul comunistilor si blocul Litvin au trecut pragul de 3 la suta, vor fi reprezentate in Rada Suprema si ar putea sa formeze o coalitie cu Partidul Regiunilor. Nu este limpede daca si Partidul socialist care are acum 2,9 la suta va intra in parlament. Pentru a forma o coalitie stabila este nevoie de cel putin 229 de mandate din parlamentul de 450.

Presedintele Yuschenko a ordonat declansarea unei investigatii in legatura cu o posibila frauda electorala pentru ca voturile din regiunile de sud si de est ale tarii au fost numarate cu intirziere.

Purtatorul de cuvint al Departamentului de stat american Tom Casey a declarat ca Statele Unite vor colabora cu orice guvern ucrainian ce va fi format in urma alegerilor de duminica.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG