Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Astăzi ucrainenii aleg un nou parlament în cadrul celui de-al patrulea scrutin naţional în ultimii trei ani. Din martie 2006, activitatea autorităţilor de la Kiev se află în impas din cauza conflictului dintre preşedintele pro-Occidental Viktor Yushchenko şi premierul promoscovit Viktor Yanukovych. Se aşteaptă că nici un partid nu va obţine o majoritate confortabilă în Radă.

Preşedintele Victor Iuşcenco a declarat la ieşirea de la secţia de vot că electoratul ucrainean alege astăzi între „o falsă stabilitate şi schimbare”. „Cred că poporul va vota pentru schimbare”, a spus preşedintele de la Kiev, sugerând că prin schimbare înţelege un vot împotriva premierului Victor Ianucovici. Preşedintele ucrainean a spus că viitoarea coliţie de guvernământ, indiferent de forţelele politice din care va fi compusă, va fi una democratică.

Pe de altă parte, premierul Ianucovici a spus că Partidul Regiunilor pe care-l conduce este gată să intre după alegeri în coaliţie cu forţe politice “pragmatice” pe care nu le-a numit.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG