Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La sfîrşitul întîlnirii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Comisiei Europene Manuel Barroso a apreciat că "la nivel global" Comisia Europeană este mulţumită de progresele României, semnalînd însă deficienţe în sectorul agricol. Ele s-ar referi la calitatea procesului de identificare a parcelelor de teren. Subvenţia pe hectar este acordată doar agricultorilor care lucrează un teren de minimum un hectar, împărţit în parcele de cel puţin 0,3 hectare.

România este ţara cu cea mai mare fărămiţare a terenurilor agricole din Uniunea Europeană, a recunoscut premierul român. Un audit este în curs şi Comisia Europeană ar putea reduce fondurile alocate subvenţilor la hectar cu o pătrime, din totalul de 440 de milioane de euro alocate pentru anul în curs.

La aceleaşi convorbiri, Barroso a anunţat că următorul raport de monitorizare, din 2008, se va concentra pe reforma în sistemul judiciar şi în special pe combaterea corupţiei la nivel înalt.

Aceeaşi temă a făcut şi obiectul discuţiilor cu preşedintele Băsescu, la care preşedintele Comisiei Europene a insistat pe nevoia de democratizare şi modernizare a României.
XS
SM
MD
LG