Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Papa Benedict al XVI-lea l-a omagiat pe fostul Patriarh al Bisericii Române Teoctist pentru eforturile sale de a elimina divergenţele dintre creştini. Suveranul Pontif şi-a exprimat „respectul şi afecţiunea” pentru Teoctist, spunînd că a fost un „păstor nobil care şi-a iubit Biserica şi a avut o contribuţie pozitivă la îmbunătăţirea relaţiilor dintre catolici şi ortodocşi.

În timpul rugăciunii duminicale la reşedinţa papală din Castelul Gandolfo, suveranul pontif a făcut referire la vizita pe care a făcut-o în România în 1999 Papa Ioan Paul al Doilea, prima călătorie a unui Papă într-o ţară ortodoxă, de la schisma din 1054.

Benedict se declară promotorul îmbunătăţii relaţiilor dintre creştini, în special cu ortodocşii, şi l-a trimis la funeraliile lui Teoctist pe Cardinalul Walter Kasper, şeful oficiului pentru relaţiile cu ceilalţi creştini.

Un document al Sfîntului Scaun dat publicităţii luna trecută, în care se reafirmă supremaţia Bisericii Catolice a fost criticat de creştinii altor confesiuni. Răposatul Teoctist a spus că acest document pune obstacole în calea dialogului dintre biserici.
XS
SM
MD
LG