Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe austriac: Restricţiile UE de vize vor fi ridicate după ce ţările Europei de sud-est vor pune în practică reforme în Justiţie


Tarile din Balcani si din Europa de Sud Est trebuie sa puna in practica reforme in justitie si in sistemul de securitate inainte ca tarile Uniunii Europene sa ridice restructiile de viza pentru cetatenii acestor tari – a declarat la Salzburg, ministrul austriac de externe Ursula Plassnik. Reformele trebuie facute, a spus sefa diplomatiei de la Viena, nu ca pe o concesie facuta Uniunii Europene, ci pentru dezvoltarea tarilor din regiune, dezvoltare de care va beneficia in primul rind tinara generatie.

La conferinta de la salzburg pentru Stabilitatea sud estului Europei, la care au fost facute aceste declaratii a participat si premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, alaturi de sefii guvernelor din Albania, Croatia, Muntenegru.

In afara de problema vizelor la reuniune s-au discutat si chestiuni legate de politica energetica regionala si colaborarea economica din cadrul grupului tarilor din Eurpa de Sud Est.
XS
SM
MD
LG