Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Zece delegaţi români în Consiliul Europei au părăsit sala Adunării Parlamentare în semn de protest faţă de acuzaţiile raportorului Dick Marty că România ar fi oferit centre de detenţie secrete CIA-ului în perioada 2003-2005. Raportul care pune România în cauză a fost aprobat miercuri.

Delegaţii români au spus că nu vor mai participa la activităţile Adunării Parlamentare pînă cînd Dick Marty nu va veni în România să-şi prezinte dovezile. Marty şi-a bazat raportul pe interviuri cu peste 30 de oficialităţi europene şi oficialităţi ale CIA, dar concluziile sale au fost negate atît de Bucureşti cît şi de Varşovia fiindcă nici una din sursele sale nu a fost numită.

Intr-o declaraţie transmisă agenţiei Mediafax, Ilie Ilaşcu, reprezentant al PRM la Strassbourg a spus că va continua să participe la lucrările Adunării Parlamentare şi la activităţile Consiliului Europei.

Delegaţia poloneză a reacţionat cu mirare faţă de decizia românilor, spunînd că discuţia în cauză este o parte a societăţii democratice.
XS
SM
MD
LG