Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


A doua zi a conferinţei de la Viena a ţărilor semnatare ale Tratutului asupra armelor convenţionale din Europa s-a încheiat fără nici un progres. Discuţiile sînt în impas din cauza cererii Alianţei Nord Atlantice ca Rusia să-şi retragă trupele din Moldova şi Georgia.

Conferinţa a fost organizată la cererea preşedintelui rus Valdimir Putin, care anunţat ieşirea temporară a Rusiei din acest Tratat. Tratatul asupra armelor convenţionale din Europa fixează limite ale desfăşurării de trupe şi echipamente militare între Oceanul Atlantic şi Munţii Urali.

Delegaţia Republicii Moldova la conferinţa de la Viena a ţărilor semnatare ale Tratutului asupra armelor convenţionale din Europa şi-a declarat nemulţumirea faţă de lipsa de transparenţă a informaţiilor privind trupele şi armamentul din regiunea transnistreană, şi a cerut modificarea mecanismului de menţinere a păcii din zonă. Se relatează că poziţia delegaţiei moldovene a fost sprijinită de statele semnatare ale tratatului din Alianţa Nord-Atlantică şi de Georgia, Azerbaidjan şi Ucraina.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG