Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Intr-un raport al Coalitiei 2007, observatorii continuă să semnaleze mai multe nereguli la sectiile de votare pe tot teritoriul tării, se arată. Împiedicarea deplasării observatorilor în unele localitati, publicitatea electorală în favoarea unor concurenti electorali si existenta unor liste electorale necomplete sunt date ca cele mai frecvente încălcări.

În satul Chioselia din raionul Cantemir, alegerea primarului va fi invalidată, pentru că biroul de circumscriptie nu a aplicat stampila retras pe buletine, în direcţia numelui unui candidat înlăturat din cursă prin decizie judecătorească.

Mai multe încălcări se referă la abuzuri asupra observatorilor. Inclusiv se mentionează că la Dubăsari au fost retinuti de către militia din Transnistria observatorul international de origine olandeză Robert Hornquist si observatorul Dumitru Cozmolici, ambii de la Centrul de Comunicare Internatională şi Drepturile Omului, precum şi Andrei Hâncu, candidat la functie de consilier.

Presedintele Consiliului electoral de circumscriptie al municipiului Chisinău Ion Cretu consideră că scrutinul din capitală va întruni numărul necesar de voturi pentru validarea alegerilor locale. Pentru a fi validat scrutinul este necesar să participe 25% din alegători.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG