Linkuri accesibilitate

Asociaţia Victimelor Mineriadelor cere recuzarea procurorului Dan Voinea


Asociaţia Victimelor Mineriadelor, parte în procesul mineriadei din 1990, cere recuzarea procurorului Dan Voinea, care are de instrumentat dosarul evenimentelor din 13-15 iunie, susţinând că acesta s-ar fi ante-pronunţat şi că ar apăra interesele anumitor "vinovaţi" pentru întâmplările de atunci.

AVMR susţine că, potrivit noilor prevederi ale Codului de Procedură Penală, Parchetul Militar nu are dreptul de a instrumenta dosarul mineriadei din iunie 1990. Ancheta privind mineriada din 1990 - în care sunt cercetate în jur de 20 de persoane, printre care şi Ion Iliescu - include acuzaţii precum subminarea puterii de stat şi a economiei naţionale, lipsirea de libertate în mod ilegal şi crime contra umanităţii.

Potrivit datelor oficiale, între 13 şi 15 iunie 1990, în timpul evenimentelor din Bucureşti, au fost ucise şase persoane, alte câteva zeci au fost rănite, iar clădirile Poliţiei Capitalei şi Ministerului de Interne, precum şi sedii de partide şi alte instituţii importante ale statului au fost devastate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG