Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Seful misiunii OSCE de la Chisinau, ambasadorul american Louis O’Neill si-a exprimat ingrijorarea profunda pentru noile restrictii ale libertatii presei si a intrunilor din Moldova. “Libertatea intrunilor, libertatea de expresie si a presei sint elemente esentiale ale unei democratii care functioneaza. Orice limitare a acestor libertati trebuie sa se faca, intr-o societate democratica numai daca sint prevazute prin legi“ - se arata intr-un comunicat de presa al OSCE.

Declaratia survine dupa ce ieri 15 membri ai Partidului Liberal din Moldova au fost retinuti de politie fiind impiedicati sa organizeze o manifestatie de comemorare a 89 de ani de la uniunea Basarabiei cu Romania. Odata cu retinerea membrilor Partidului Liberal au fost retinuti si doua echipe de televiziune care au filmat modul in care a operat politia.

De asemenea seful misiunii OSCE de la Chisinau si-a exprimat ingrijorarea fata de actiunile autoritatilor de la Balti care au impiedicat difuzarea unui important saptaminal local.

Ambasadorul O Neil a anuntat ca va solicita mai multe informatii despre ambele cazuri ministerului de interne si a cerut autoritatilor retinere, cu atit mai mult cu cit peste citeva zile incepe campania electorala pentru alegeri locale in Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG