Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Misiunea Naţiunilor Unite în Kosovo - UNMIK a fost informată că, după o prelungire iniţială de o lună a şedierii lor în Kosovo, 75 de jandarmi români au părăsit provincia la 21 martie, se spune într-un comunicat de presă dat publicităţii la Pristina.

UNMIK regretă că autorităţile române nu au acceptat solicitarea ONU ca 11 din jandarmii români să rămînă în provincie pentru a coopera la anchetarea incidentului de la 10 februarie, cînd doi protesatari au fost ucişi şi alţi cîţiva răniţi de gloanţele de cauciuc trase de poliţişti ONU. UNMIK aşteaptă ca autorităţile române să continue să coopereze în această anchetă.

Dacă va fi necesar, se spune în comunicatul UNMIK, această cooperare trebuie să includă şi asigurarea că poliţiştii români vor fi disponibili pentru anchetă pe teritoriul provinciei Kosovo.

Ministerul de interne de la Bucureşti a precizat că aducerea jandarmilor români acasă se înscrie în procesul obişnuit de rotaţie a trupelor romîne din Kosovo şi a dat asigurări că autorităţile române vor colabora pe deplin în ancheta incidentelor de la 10 februarie.
XS
SM
MD
LG