Linkuri accesibilitate

Premierul Tăriceanu: alegerile pentru PE nu pot avea loc într-un climat politic perturbat


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a subliniat la Bruxelles importanţa alegerilor pentru Parlamentul European, arătând că un astfel de scrutin nu poate fi organizat pe fondul altor dezbateri interne majore si intr-un „climat politic perturbat”. El a precizat că a discutat joi cu liberalii europeni şi europarlamentarii români şi despre situaţia internă din România.

Premierul Tăriceanu a mai spus si ca asumarea răspunderii Guvernului pentru votul uninominal, conform propunerii formulate de liderul Partidului Democrat Emil Boc, nu este, in opinia sa, o soluţie potrivită. El a amintit că PNL a lucrat împreună cu organizaţiile neguvernamentale la un proiect pe această temă, document depus în Parlament.

Liderul Aliantei Liberalilor si Democratilor europeni, Graham Watson a declarat pentru agentia MEDIAFAX că premierul Tăriceanu i-a informat pe liberalii europeni că ia în calcul posibilitatea amânării alegerilor PE pentru toamnă, din cauza unei "situaţii interne deosebite", apreciind că măsura ar fi o "decizie înţeleaptă". In opinia sa o eventuală amânare a alegerilor pentru Parlamentul European nu ar afecta imaginea României în relaţia cu Uniunea Europeană, deoarece grupul parlamentar românesc îşi îndeplineşte sarcinile în mod pozitiv, şi a arătat că o ţară nu trebuie să se concentreze pe dezbateri interne intense în acelaşi timp cu campania asupra alegerilor pentru Parlamentul European.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG