Linkuri accesibilitate

Andrei Stratan expune la München poziţia Moldovei în conflictul transnistrean


Ministru de externe moldovean Andrei Stratan a participat la lucrarile celei de-a 43-a editii a Conferintei pentru Politica de Securitate de la Muenchen. Potrivit Serviciului de presa al Ministerului de externe, Andrei Stratan a avut discutii cu oficiali din Georgia, Bulgaria, Slovacia, precum si cu reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

In cadrul intrevederii cu ministrul ceh de Externe Karl Schwarzenberg a fost abordata doleanta Chisinaului de a beneficia de relatii contractuale cu UE prin semnarea unui Acord de Asociere, dupa exemplul statelor din Europa de Sud-Est.

La conferinţă, Andrei Stratan a avut o interventie la capitolul "UE - model regional pentru pace, securitate si bunastare", in care a expus eforturile guvernului moldovean in vederea solutionarii pasnice a conflictului transnistrean. Seful diplomatiei moldovene a spus ca autoritatile moldovene sunt hotarite sa identifice o solutie politica durabila si pasnica pentru conflictul transnistrean bazata pe respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG