Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un comunicat al Ambasadei Americane la Bucureşti se face cunoscut că în cursul unei întrevederi cu Ministrul Justiţiei Monica Macovei, Ambasadorul Nicholas Taubman a elogiat progresele însemnate înregistrate în întărirea cadrului legislativ pentru combaterea corupţiei şi rolul jucat în această privinţă de Departamentul Naţional Anticorupţie.

În acest context, Ambasadorul Taubman a declarat că fără energia şi perseverenţa Ministrului Macovei în România nu s-ar fi realizat atîtea progrese în combaterea corupţiei într-o perioadă atît de scurtă de timp. Referindu-se la proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, Ambasadorul american şi-a exprimat speranţa că legea va fi adoptată de Parlament într-o versiune care să prevadă mecanisme de evaluare independentă a averii funcţionarilor publici.

“Acesta este următorul pas important pe calea combaterii corupţiei, iar el va atesta angajamentul României de a aplica standardele cele mai înalte ale domniei legii”, a declarat Ambasadorul Taubman.
XS
SM
MD
LG