Linkuri accesibilitate

Presedintele ucrainean Viktor Yuschenko aşteptat joi în Germania


Premierul ucrainean Viktor Yanukovici a caracterizat drept “joc politic” noua lege a parlamentului de la Kiev prin care se interzice instrainarea conductelor de tranzit pentru gazele naturale de pe teritoriul ucrainean. Parlamentul a votat in acest sens ieri, dupa ce opozitia l-a acuzat pe premier ca ar intentiona sa le vinda Rusiei. Yanukovici a declarat ca guvernul sau nu a discutat niciodata chestiunea cu Rusia, ci doar posibilitatea de construire de noi conducte de tranzit.

Presedintele ucrainean Viktor Yuschenko va merge joi in Germania, unde are prevazute intilniri cu cancelara Angela Merkel. Se asteapta, ca pe perioada vizitei Yuschenko sa aibe discuitii si cu Secretarul general al NATO Jaap de Hoop Skeffer si sa se adreseze simbata Conferintei pentru securitate de la Munchen.

La aceasta conferinta va partucipa si presedintele Rusiei Vladimir Putin, dar un purtator de cuvint al presedintiei de la Kiev a spus ca nu este prevazuta si o intrevedere intre presedintii Ucrainei si Rusiei.
XS
SM
MD
LG