Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Oficialitati europene au cerut Serbiei si albanezilor din Kosovo sa adopte o atitudine responsabila fata de propunerea avansata de emisarul special al Natiunilor Unite Marti Ahtisari privind statutul viitor al provinciei Kosovo. Propunerea lui Ahtisari, prezentata ieri la Belgrad si Pristina prevede reprezentarea regiunii in unele institutii internationale, dar nu cuprinde nicaieri cuvintul “independenta”. Ea prevede insa ca trupele Aliantei Nord Atlantice sa isi continue prezenta de mentinere a pacii in Kosovo.

Marti Ahtisari a declarat ca ar fi fericit daca ar putea sa-si finalizeze propunerea si sa o aduca in fata Consiliului de securitate ONU inainte de sfirsitul lunii martie.

Propunerea lui Marti Ahtisari a fost respinsa in termeni categorici de presedintele Serbiei, Boris Tadici si salutata la Pristina, de presedintele provinciei drept un pas spre independenta. Propunerea trebuie aprobata in Consiliul de Securitate ONU. Rusia – membru permentent al Consiliului a declarat, in repetate rinduri, ca se va opune prin veto, daca propunerea ar presupune independenta provinciei Kosovo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG