Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Mediile de informare din Turcia anunta ca in investigatiile privind uciderea vineri, la Ankara, a jurnalistului turc de etnie armeana Hrant Dink, au fost arestate inca 5 persoane. Agentia Associated Press, citeaza insa o declaratie a ministrului turc de interne potrivit careia in arestul politiei nu se afla nici un suspect in legatura cu acest caz.

Politia turca a raspindit fotografiile celui despre care se presupune ca l-ar fi ucis pe jurnalist. Nu au fost descoperite motivele pentru care a fost ucis jurnalistul, dar colegii si prietenii sai banuiesc o motivatie politica dat fiind Dink era de parere ca uciderea in masa a armenilor de catre Imperiul Ottoman poate fi considerata un genocid.

Agentia Associated Press citeaza fragmente din jurnalele ziaristului, pentru care “anul 2007 va fi un an foarte dur. Procesele vor continua, altele noi vor fi declansate. Cine stie ce nedreptati mi se mai pun la cale”.

Dink a fost de mai multe ori obiectul persecutiilor autoritatilor. Turcia nu recunoaste genocidul armenesc.

Uciderea jurnalistului a fost criticata de guvernul de la Yerevan, de Uniunea Europeana, de Statele Unite ale Americii si de organizatii turce si internationale pentru apararea drepturilor omului. Ieri seara, mii de persoane au protestat fata de uciderea jurnalistului si in favoarea libertatii de expresie.
XS
SM
MD
LG