Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Politia si procuratura Chisinaului au sigilat in noaptea de sambata spre duminica sediul postului de radio Antena C, evacuand cu forta din cladire aproximativ 10 jurnalisti, la cateva ore dupa ce emisia postului fusese sistata. Jurnalistii instalasera un pichet non-stop in cladire, in semn de protest fata de decizia Consiliului Municipal Chisinau de a privatiza posturile publice Radio Antena C si Euro TV, pe baza noului Cod al Audiovizualului. Procurorul interimar al sectorului Centru al capitalei, Roman Mazuret a declarat ca fortele de ordine au actionat in urma unui apel anonim ca in cladirea Antenei C ar fi fost plasata o bomba.

Mazuret a spus ca sigiliul pus noaptea trecuta aproximativ la ora 1, ar putea fi scos dupa 24 de ore. Ala Boţan, ultima jurnalista evacuata din cladire, a declarat ca fortele de ordine au procedat la fel in 2004, pentru a evacua cladire postului national de radio, unde se baricadase un grup de jurnalisti anti-guvernamentali.

Consilierii crestin democrati si cei comunisti care au initiat privatizarea Antenei C si Euro TV spun ca cele 2 posturi ar fi patronate politic de fostul primar Serafim Urechean şi se folosesc de fonduri publice pentru a-i promova în continuare imaginea.
XS
SM
MD
LG