Linkuri accesibilitate

Consiliul Naţional al Rectorilor amendează proiectul legii învăţămîntului superior


Preşedintele Parlamentului, de la Bucuresti liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, sâmbătă, după întâlnirea cu rectorii universităţilor de stat, care s-a desfăşurat cu uşile închise, că le-a propus acestora să îşi apere cu toată forţa autonomia universitară.

"Le-am dat exemple din dezbaterile parlamentare ale Constituţiei din 1991, când am renunţat să prevedem separaţia puterilor şi garantarea proprietăţii şi am regretat vreme de 15 ani. Sper ca dânşii să insiste ca autonomia universitară să fie expres prevăzută în Legea învăţământului superior, pentru a nu regreta după aceea", a spus Olteanu, citat de Mediafax.

Cu o zi în urmă, Consiliul Naţional al Rectorilor s-a întrunit, la Universitatea Politehnică Bucureşti, pentru a discuta proiectul legii învăţământului superior. Discuţiile aprinse au durat toată ziua şi au modificat aproape în întregime proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Rezoluţia Consiliului în legătură cu proiectul legii învăţământului superior a fost înaintată simbata Parlamentului.
XS
SM
MD
LG