Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Autoritatile azere au decis incetarea emisiei canalului independent de televiziune si radio ANS pe frecventele caruia emit posturile de radio americane Vocea Americii si Radio Libertatea, cit si postul britanic BBC. "Acest canal a incalcat constant legislatia azera, ignorind avertismentele", se arata intr-un comunicat al Consiliului national pentru audiovizual care a lansat o licitatie pentru a vinde frecventele pe care emite acest canal de televiziune, foarte urmarit in tara.

Consiliul american al guvernatorilor (BBG) care supervizeaza activitatea Vocii Americii si a postului nostru de radio, a dat publicitatii o declaratie in care isi exprima ingrijorarea in legatura cu aceasta evolutie. Presedintele comitetului guvernatorilor, Keneth Tomlinson a declarat ca inchiderea acestui canal media va priva populatia azera de o sursa de informatii independenta si necesara.

Presedintele interimar al postului nostru de radio, Jeff Trimble a declarat la rindul sau ca “inchiderea acestui post de radio si televiziune este inca o lovitura data libertatii de exprimare in Azerbaijan, aflata deja de multi ani sub atacuri intense”.

Simbata dimineata, autoriatile de la Baku au inchis sediul principalului ziar de opozitie AZADLIK si al partidului Frontului Popular.
XS
SM
MD
LG