Linkuri accesibilitate

Preşedintele Băsescu despre trupele române dislocate în Irak


Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania isi va mentine prezenta militara in Irak pana in momentul in care autoritatile de la Bagdad vor cere retragerea acestora. Seful statului roman a precizat ca aproape o suta de militari ai unitatilor de geniu si 30 de membri ai Politiei militare romane au fost retrasi in ultimele saptamani, cu acordul autoritatilor irakiene.

La intilnirea cu presa straina din Romania la care au fost facute aceste declaratii, Traian Basescu a mai spus ca "nu este de asteptat o modificare" in Irak, dupa infrangerea suferita de Partidul Republican la alegerile legislative partiale din Statele Unite.

Romania, care va adera la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, va fi o "surpriza placuta" pentru Europa, a apreciat presedintele Traian Basescu, incercand sa reduca temerile tarilor Uniunii privind un eventual exod de muncitori romani. Traian Basescu a amintit ca Romania a inregistrat o crestere economica medie de 5,5%-6% in ultimii cinci ani si spera sa incheie anul 2006 cu o crestere a PIB de 7,2%.

Basescu a criticat decizia - pe care a anumit "discriminatorie" adoptata de Marea Britanie si Irlanda, de a impune restrictii pe piata muncii cetatenilor romani si bulgari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG