Linkuri accesibilitate

Ministrul Economiei consideră că majorarea tarifelor la gaze se datorează unor nereguli


Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Ştefan Cosmeanu speră că furnizorii interni de gaze naturale Petrom şi Romgaz vor respecta calendarul majorării preţurilor pentru 2007, care va fi făcut public în cursul lunii noiembrie.

La sfârşitul lunii octombrie, Autoritatea a anunţat că tarifele la gazele naturale vor creşte cu până la 8,5%, la 12 noiembrie, în principal ca urmare a majorării preţurilor pentru producţia internă.

Preţul gazelor din producţia internă pentru trimestrul al patrulea urcă de la 330 lei/1.000 metri cubi la 397 lei. În prezent, gazele naturale din import au un preţ de aproximativ 310 dolari/1.000 mc.

Ministrul Economiei Codruţ Şereş apreciază că Autoritatile nationale de reglementare, Petrom şi companiile de distribuţie a gazelor naturale sunt vinovate pentru apariţia unor nereguli care au determinat majorarea tarifelor la gaze. Totodata, el a avertizat ca distributorii de gaze nu si-au asigurat cantitatile necesare de gaze

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG