Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Renumita jurnalista rusa de investigatie Anna Politkovskaya a fost ucisa simbata dupa amiaza in blocul in care locuia, la Moscova. Potrivit ziarului Novaya gazeta, Anna Politkovskaya pregatea o ancheta despre tortuta in Cecenia, ce urma sa fie publicata luni. Novaya gazeta nu are manuscrisul articolului.

Aidan White, secretarul general al Federatiei internationale a jurnalistilor – organizatie cu sediul la Bruxelles – s-a declarat convins ca asasinatul a fost comandat. “Federatia noastra este convinsa ca asasinarea unui journalist atit de proeminent reflecta starea de anarhie si brutalitate care domina in lumea de presă rusa. Este evident ca este o crima comandata. Si de aceea este foarte important ca regimul Putin sa actioneze cit mai repede pentru a prinde si pedepsi ucigasii”

Organizatia Reporteri fara Frontiera, cu sediul la Paris, a deplins si ea climatul de violenta in care trebuie sa lucreze ziaristii rusi. Amnesty International şi fostul presedinte sovietic Mikhail Gorbaciov au condamant uciderea jurnalistei, iar la Washington, Departamentul de stat s-a declarat socat de cele intimplate.
XS
SM
MD
LG