Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Presedintele rus Vladimir Putin a comparat, intr-o interventie televizata, actiunile autoritatilor Georgiei cu cele ale sefului serviciilor secrete in perioada stalinista, Lavrenti Beria, un georgian la fel ca si Stalin: “In ciuda faptului ca Rusia respecte toate acordurile si isi retragere fortele armate de pe terotoriul republicii Georgia, ofiterii nostri au fost aruncati in puscarie. Acesta este un semn al traditiei lui Beria in tara si pe arena internationala”.

In opinia presedintelui Putin, Georgia cauta sa provoace Rusia prin recentele sale declaratii si actiuni.

Anterior ministrul de externe al Georgiei, l-a acuzat pe Vladimir Putin ca sustine regiunile separatiste ale Georgiei si ca s-ar fi intilnit la Soci cu liderii Abhaziei si Osetiei de Sud.

Intr-o declaratie oficiala coordonatorul politicii externe de securitate a Uniunii Europene, Javier Solana a afirmat ca, intr-o conversatie telefonica pe care a avut-o simbata, l-a indemnat pe presedintele Georgiei Mikail Saakashvili sa gaseasca o solutie pentru disputa cu Rusia. Tensiunile au fost declansate, dupa ce miercuri, autoritatile georgiene au retinut 4 ofiteri rusi, sub acuzatia de spionaj.
XS
SM
MD
LG