Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Presedintii Comisiei Helsinki a Congresului american, Sam Brownback si Christopher Smith si-au exprimat compasiunea pentru moartea jurnalistei postului nostru de radio Ogulsapar Muradova. Muradova a murit in detentie intr-o inchisoare din Turkmenistan. “Doamna Muradova a fost o jurnalista curoajoasa care a indraznit sa spuna adevarul intr-o tara cu unul din cele mai represive regimuri din lume. Acuzatiile care i s-au adus sint foarte suspecte si cerem guvernului din Turkmenistan sa faca o investigatie completa si transparenta in acest caz”.

In declaratia copresedintelui comisiei Christopher Smith se cere si eliberarea imediata a celor doi activisti pentru drepturile omului care au fost condamnati odata cu jurnalista serviciului turkmen al postului nostru de radio.

Moartea Ogulsaparei Muradova a fost anuntata familiei joi. Importante organizatii internationale pentru protectia jurnalistilor si pentru respectarea drepturilor omului din lumea intreaga – dela Reporters sans Fronteiees la Inatul comisar ONU pentru drepturile omului - si-au exprimat ingrijorarea fata de acest caz, cerind investigarea corecta a mortii in detentie a unei jurnaliste si activiste pentru drepturile omului.
XS
SM
MD
LG