Linkuri accesibilitate

Cahul: primul proiect al Institutului Cultural Român în cadrul programului „Zilele Mircea Eliade în comunităţile româneşti de pretutindeni”


In lunile septembrie si octombrie se va desfasura, la Cahul, Republica Moldova, primul proiect finantat de Institutul Cultural Roman in cadrul programului „Zilele Mircea Eliade in comunitatile romanesti de pretutindeni”. Evenimentul este organizat in parteneriat de Institutul Cultural Roman si Asociatia pentru Cooperare si Comunicare Democratica „DIALOG” din Cahul si debuteaza luni 4septembrie si va dura pina pe 25 septembrie, prin concursul de eseuri cu tema “Mircea Eliade si cultura romaneasca in cadrul culturii universale”. Concursul se adreseaza studentilor institutiilor de invatamant superior din Republica Moldova. La 20 octombrie 2006, va avea loc o conferinta stiintifica. Eseurile premiate la concurs vor fi publicate in culegerea de comunicari a conferintei.

Asociatia pentru Cooperare si Comunicare Democratica „DIALOG” este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2002. Membrii sai sunt lectori si studenti de la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul. Printre obiectivele asociatiei se numara promovarea valorilor democratice, dezvoltarea societatii civile, organizarea de activitati stiintifice si culturale, informarea opiniei publice asupra mecanismelor institutiilor democratice si cu privire la respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG