Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Consiliul de Securitate ONU a adoptat, in unanimitate, o rezolutie care cere incetarea imediata a luptelor intre Israel si gruparea siita Hezbollah. Rezolutia autorizeaza totodata stationarea in sudul Libanului a 15 mii de militari ONU care sa monitorizeze retragerea armatei israeliene. Militiile Hezbollah au 30 de zile sa se dezarmeze, dupa care armata israeliana trebuie sa se retraga din sudul Libanului, pentru a permite desfasurarea fortei internationale.

Presedintele Statelor Unite, George W.Bush a salutat adoptarea rezolutiei ONU si a reafirmat ca ostilitatile din sudul Libanului au fost provocate de gherilele siite Hezbollah, sustinute de Iran si Siria.

Vice-premierul israelian Shimon Peres a declarat ca rezolutia ONU da dreptate Israelului, aratind ca gruparea siita Hezbollah este agresorul. Peres a precizat ca rezolutia, in forma actuala, este tot ce putea obtine Israelul de la Natiunile Unite.

Pentru ministrul de externe al Iranului (tara care sustine gruparea Hezbollah) rezolutia ONU este partinitoare, favorizind Israelul.
XS
SM
MD
LG