Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministerul britanic de Interne ar putea fi nevoit să renunţe la planul de a interzice accesul imigranţilor români şi bulgari, deoarece aceştia pot cere şi obţine drepturi similare cu cei 600.000 de imigranţi est-europeni deja aflaţi în ţară, informează publicatia Mail on Sunday, în ediţia sa electronică.

Autorităţile britanice au discutat recent despre un plan de a împiedica intrarea în Marea Britanie a multor cetăţeni români şi bulgari, după aderarea celor două ţări la UE.

Un oficial din Ministerul de Interne, citat de ziarul Mail on Sunday, a afirmat că există mai multe variante care ar permite autorităţilor de la Londra să restrângă depturile de angajare pentru est-europeni. Una dintre acestea constă în adoptarea politicii Germaniei, care eliberează un număr limitat de permise de muncă, menţinând la câteva mii numărul muncitorilor imigranţi.

Săptămâna trecută, presa britanică a publicat un document intern al guvernului britanic, care avertiza că venirea unui nou val de imigranţi va împovăra serviciile sociale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG