Linkuri accesibilitate

Unde se vede cum se poate isca o discutie si ce inseamna multilevel marketing - Judit Ferencz


Reforma pe criterii de varsta - iata ce propune ministrul udemerist Nagy Zsolt pentru formatiunea pe care o reprezinta. Din publicatia Transindex mai aflam: Nagy Zsolt se pronunta pentru trasnformarea UDMR in partid.

De aici se isca o adevarata discutie. Szabadsag se intreaba: UDMR - partid sau ba? Unii sunt pentru, altii importiva. Liderul formatiunii, Marko Bela, saluta discutia despre reforma, care precede congresul UDMR si declara: da, din punctul de vedere al disciplinei ar fi dezirabila transformarea in partid. Totusi, UDMR trebuie sa-si pastreze actuala identitate. In caz contrar, ar avea de suferit diversitatea ideologica a formatiunii.

In alta ordine de idei, aflam din Nepujsag, episcopul reformat Tokes Laszlo il invita pe Marko Bela la discutii despre unitate, prin intermediul unei scrisori deschise.

Despre un alt, presupus, dialog al lui Tokes Laszlo vorbeste un lider al Partidului Conservator, care a declarat ca detine informatii despre intalnirea episcopului reformat cu un lider al serviciilor secrete din Ungaria. Discutia ar fi avut loc langa Cluj, pe malul lacului Tranita, iar subiectul a fost, cum altfel, autonomia. Mai exact, un complot importiva Romaniei si pentru autonomia teritoriala a Secuimii. Biroul de presa al serviciului secret ungar neaga ca o astfel de intalnire ar fi putut avea loc.

Despre intalnirea comisarului european pentru justitie, Franco Frattini, cu diversi demintari romani, relateaza pe larg Allgemeine Deutsche Zeitung. Comisarul european s-a aratat extrem de multumit de reforma din Justitie, fapt pentru care l-a si felictiat pe ministrul de resort, Monica Macovei. Apoi a adaugat: reforma din Justitie s-a infaptuit, Doar ca ar trebui si aplicata.

Citandu-l pe primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, cotidianul Haromszek anunta: pe 27 august UDMR se va pronunta oficial pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Nu reiese insa de unde provind informatiile primarului udemerist.

Si tot o stire cu autonomie din Gyergyoi Kisujsag: 30 de tineri au pornit intr-un turneu pe biciclete pentru popularizarea autonomiei.

Szabadsag relateaza despre initiativa unei asociatii culturale din Cluj, care propune ca anul 2006 sa fie declarat anul dobandirii autonomiei culturale. Membrii asociatiei au initiat si o actiune de strangere de semnaturi pentru adoptarea Legii minoritatilor.

Despre o alta organizatie, si anume Asociatia pentru Drepturile Omului si impotriva Coruptiei si a Abuzurilor aflam din Hargita Nepe. Asociatia isi propune sa inlocuiasca institutia Avocatului Poporulul pe plan local. Asta analizand pe indelete plangeri si petitii. Daca juristii organizatiei considera ca o plangere poate avea castig de cauza, ii propun celui care a depus-o sa devina membru al asociatiei. Membru cotizant, mai precis. Ei bine, daca cazul i se rezolva favorabil, mai poate oferi si donatii asociatiei.

Din Kronika putem afla detalii despre jocul piramidal Delphin International, in cazul caruia politistii harghiteni un pornit o ancheta. Intrebat, managerul raspunde scurt: nu este vorba despre un joc piramidal, ci despre valorificarea produselor in sistem multilevel marketing.
XS
SM
MD
LG