Linkuri accesibilitate

Ciocniri intense intre fortele israeliene si militiile Hezbollah in sudul Libanului


In sudul Libanului au continuat, cu intensitate, ciocnirile dintre armata israeliana si militiile Hezbollah, trupele israeliene ocupînd pozitii pe înaltimi ce controleaza 11 orase si sate libaneze. Fîsia de teritoriu sub control israelian, tinde sa ocupe acelasi teritoriu ca si zona de securitate din care israelienii s-au retras în anul 2000. Bombardamentele au continuat si împotriva altor mari orase si a unor cartiere Hezbollah de la Beirut.

Mediile israeliene au relatat ca în urma tirurilor de joi a circa 100 de rachete Hezbollah, asupra localitatilor din nordul Israelului, si-au pierdut viata cinci persoane. De partea libaneza, premierul Fuad Siniora a declarat ca ofensiva israeliana s-a soldat în cele trei saptamîni cu uciderea a peste 900 de persoane.

La o conferinta de presa la Londra, premierul britanic Tony Blair si-a exprimat speranta ca puterile angajate în negocieri diplomatice vor ajunge la un acord, în decurs de cîteva zile, asupra unei rezolutii a Consiliului de Securitate ONU menita sa puna capat ostilitatilor militare în curs.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG