Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Pentru a cincea zi consecutiv, armata israeliana a atacat tinte din Liban, in timp ce rachete lansate de militiile Hezbollah au ucis 8 israelieni. Aviatia israeliana si-a concetrat atacurile in zonele din sudul Beirutului. Bombardamentele Hezbollah au avut ca tinta orasul port Haifa.

Premierul israelian Ehud Olmert a avertizat ca Hezbollah va avea de suportat consecinte grave pentru atacul din Haifa. In replica, Hezbollah a avertizat ca nu va ezita sa distruga Haifa.

Iranul a reafirmat ca sprijina miscarile militante islamice si a amenintat Israelul cu consecinte grave daca va ataca Siria. Cu toate acestea, Teheranul a respins categoric acuzatiile guvernului israelian ca ar furniza gruparii extremiste Hezbollah rachete si trupe.

La Sankt Petersburg, unde participa la reuniunea G8, presedintele american George W.Bush a cerut din nou Siriei sa exercite presiuni asupra miscarii Hezbollah pentru a determina incetarea atacurilor. Totodata, el a apelat la Israel sa dea dovada de retinere in actiunile sale militare.

Armata israeliana isi continua operatiunile militare si in nordul Fisiei Gaza – in ultimele atacuri, cele putin 10 palestinieni au fost raniti.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG