Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite discută într-o reuniune de urgenţă problema conflictului israelo-libanez, în contextul temerilor din ce în ce mai mari că acest conflict s-ar putea transforma într-o confruntare regională de mari proporţii. Reuniunea de urgenţă a fost cerută de guvernul libanez, care doreşte adoptarea în Consiliul de Securitate a unei rezoluţii de încetare a focului.

Între timp, guvernul israelian a aprobat lansarea de noi atacuri împotriva miliţiilor Hizbollah, după ce gherilele libaneze şi-au înteţit în cursul după-amiezii bombardamentele cu rachete în nordul Israelului. Agenţia Reuter citează oficialităţi de la Ierusalim cu declaraţia că armata israeliană va lansa atacuri în Liban şi pe timp de noapte.

Aviaţia isareliană a distrus sediul miliţiilor Hizbollah de la Beirut. Televiziunea libaneză Al-Manar, controlată de gruparea Hisbollah, a confirmat distrugerea clădirii, fără să anunţe dacă au fost victime, sau dacă liderul grupării, Hassan Nasrallah, se afla în clădire în timpul bombardamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG