Linkuri accesibilitate

Presedintele Voronin critica ineficienta luptei impotriva coruptiei


La sedinta de simbata cu guvernul, liderii parlamentari si reprezentanti ai diferitelor agenti guvernamentale, presedintele Vladimir Voronin a criticat lipsa eficientei in combaterea coruptiei. Jumatate din sedinta s-a desfasurat cu usile inchise. Potrivit unui comunicat al presedintiei de la Chisinau Vladimir Voronin a condamnat practicile de tutelare a intereselor de afaceri ale anumitor persoane, traficul de influenta si presiune asupra justitiei, admise de catre unii conducatori ai autoritatilor guvernamentale.

Presedintele a subliniat ca lupta cu coruptia nu poate fi eficienta daca nu exista si o justitie independenta. Selectarea cadrelor în sistemul judiciar si promovarea unor persoane cinstite, competente, cu reputatie ireprosabila sînt conditii primordiale pentru afirmarea unui sistem judiciar viabil, a declarat el.

Vladimir Voronin a criticat activitatea consulatelor Republicii Moldova de peste hotare, subliniind frecventa alarmanta a cazurilor de estorcare de mita pentru legalizarea documentelor sau alte actiuni consulare. Potrivit Presedintelui, cele mai multe semnale de acest gen parvin în privinta consulatelor de la Roma si Moscova.
XS
SM
MD
LG