Linkuri accesibilitate

George Bush si Vladimir Putin critica testele balistice din Coreea de Nord


Atît presedintele Statelor Unite George Bush, cît si cel al Rusiei Vladimir Putin si-au exprimat îngrijorarea fata de comportamentul liderilor nord coreeni si testarea de rachete militare, între care una intercontinentala, capabila sa transporte o încarcatura nucleara.

George Bush, vorbind la o conferinta de presa comuna cu primul ministru al Canadei, Stephen Harper, aflat în vizita la Washington, a spus: “Coreea de Nord este o societate aproape complet lipsita de libertate, inclusiv cea a presei. Asa ca luam în serios declaratiile lui Kim Jong Il. A avut amabilitatea sa se declare o putere nucleara, si, fireste, urmarim cu multa grija experientele pe care le face".

La Moscova,liderul rus, Vladimir Putin aprecia pe aceiasi tema: "Achizitionarea de catre Coreea de Nord a unor mijloace de propulsare face lucrurile mai dificile si cred ca pe viitor va trebui sa consideram chestiunea nord-coreana nu numai ca una nucleara, dar si ca a unei republici ce poseda mijloace de propulsare de arme nucleare".
XS
SM
MD
LG