Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Statelor Unite George Bush a promis sprijin american pentru noul guvern al Irakului într-o scurtă vizită făcută marţi la Bagdad. Bush s-a întîlnit cu membrii cabinetului irakian la ambasada americană din Bagdad.

“Am venit să vă mai spun că atunci cînd America îşi dă cuvântul şi-l ţine, şi că e interesul nostru ca Irakul să reuşească.” – a declarat şeful executivului american cu această ocazie.

Bush s-a întîlnit şi cu militarii americani din coaliţia internaţională.

A doua vizită a preşedintelui american în Irak a fost organizată în secret şi în condiţii de maximă securitate, aşa cum a relatat unul din puţinii ziarişti care l-au însoţit pe Bush, corespondentul CNN John King. “Preşedintele nu a vorbit cu noi în timpul zborului, iar la sol aproape că nu l-am văzut” – a spus ziaristul de la CNN.

Agenţiile de presă observă că vizita preşedintelui american are loc la mai puţin de o săptămînă de la uciderea liderului din Irak al reţelei al Kaeda, al Zarkawi. Eliminarea acestuia a fost prezentată de Casa Albă şi de guvernul de la Bagdad ca o mare vitorie în lupta împotriva terorismului.
XS
SM
MD
LG