Linkuri accesibilitate

Belgrad: vice-premierul Labus demisionează după ce UE a suspendat negocierile cu Serbia


Procurorul tribunalului ONU pentru crimele de razboi din fosta Iugoslavie, Carla del Ponte a acuzat Serbia ca a mintit cind, cu mai bine de o luna in urma, a promis ca-l va aresta pe fostul general Ratko Mladic. Del Ponte a declarat ca are informatii potrivit carora autoritatile sirbesti l-ar fi putut aresta pe Mladic la sfirsitul lunii ianuarie.

La rindul sau, Comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn a declarat: “Serbia trebuie sa demonstreze ca nimeni nu este peste lege si ca orice acuzat de crime grave va fi judecat. Serbia este pe cale sa devina o democratie matura, dar si armata si serviciile de securitate trebuie sa treaca, total, sub control democratic”.

Uniunea Europeana a anuntat ca a suspendat urmatoarea runda de negocieri cu Serbia-Muntenegru privind acordul de asociere ca urmare a nearestării lui Mladici.

La Belgrad, vice-premierul Miroljub Labus si-a inaintat demisia, afirmind ca esecul guvernului de a-l aresta pe Ratko Mladici si decizia Uniunii Europene de a suspenda negocierile cu Serbia, reprezinta o “tradare” a intereselor poporului sirb.
XS
SM
MD
LG