Linkuri accesibilitate

Mihai R. Ungureanu cere ca Moscova să-şi respecte angajamentul de a se retrage din Transnistria


La reuniunea miniştrilor de externe din ţările Alianţei Nord Atlantice, cu participarea şefilor diplomaţiei din Rusia şi Ucraina, propunerile anglo-americane ca organizaţia să-şi dezvolte legăturile de securitate globale, cu ţări ca Japonia, Australia, Suedia şi Israel, au fost primite cu scepticism de participanţi, relatează agenţiile de presă. "Vrem o abordare pragmatică a unei cooperări mai strînse cu parteneri, dar nu vrem să clădim noi instituţii" - a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steimeier.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi-a exprimat şi el rezerve, afirmînd că "orice schimbare în peisajul de securitate va afecta în mod inevitabil un mare număr de ţări".

Agenţiile de presă citează şi afirmaţiile şefului diplomaţiei române, Mihai Răzvan Ungureanu pe tema priorităţii ce ar trebui acordate partenerilor Nato din Balcanii de Vest. Ungureanu a cerut de asemeni ca în documentul final al reuniunii să fie amintit angajamentul Moscovei de a-şi retrage trupele din zona transnistreană a Republicii Moldova.
XS
SM
MD
LG