Linkuri accesibilitate

Condoleezza Rice explică poziţia Occidentului faţă de dosarul nuclear iranian


Cîteva sute de protestatari purtînd afişe anti-război au huiduit-o pe şefa diplomaţiei americane Condoleeza Rice, în timpul vizitei pe care aceasta a făcut-o vineri în oraşul Blackborn din nordul Angliei, însoţită de ministrul britanic de externe Jack Straw, originar din acest oraş. Condoleeza Rice a declarat că nu e surprinsă de aceste proteste, şi a adăugat că protestele sînt un element esenţial al unei democraţii sănătoase.

Vorbind ceva mai tîrziu la sediul Institutului britanic de politică externă Chatam House, Secretarul de stat american a abordat chestiunea Iranului: “Nimeni dintre noi nu se ceartă cu poporul iranian. Avem de-a face de fapt doar cu cîteva persoane din regimul de la Teheran ce se pun în calea bunelor aspiraţii ale iranienilor, care au dovedit de-a lungul timpului că doresc o societate cu adevărat democratică”

Condoleezza Rice a adăugat că unul din principalele obiective de politică externă ale preşedintelui George Bush este întărirea democraţiei în Orientul Mijlociu şi în alte părţi ale lumii, ca o strategie pentru creşterea stabilităţii pe plan global.
XS
SM
MD
LG