Linkuri accesibilitate

Delegaţie diplomatică americană în vizită la Baku


Asistentul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia, Daniel Freed a cerut la Baku ca toti azerii refugiati intern sa se intoarca la locurile lor de bastina ocupate de fortele armene din 1994. Freed a avertizat in legatura cu cresterea tensiunilor intre Azerbaijan si Armenia din cauza enclavei Nagorno Karabach: “Procesul de intoarcere a azerilor pe paminturile azere trebuie sa inceapa cit mai curind posibil si un razboi ar insemna o catastrofa pentru toata lumea”.

Aproximativ 600 de mii de azeri si kurzi din zona Karabach si din imprejurimi si-au parasit locuintele si paminturilor dupa ce trupele armene au patruns in Azerbaijan la inceputul anilor 90.

Steven Mann, emisarul american in cadrul grupului de la Minsk, care mediaza conflictul dintre Armenia si Azerbaijan in legatura cu Nagorno Karabach, a declarat la rindul sau ca cele doua tari au anul acesta o sansa reala sa rezolve disputa pe calea negocierilor.

Steven Mann si Daniel Freed intreprind un turneu in Caucaz, in cursul caruia vor vizita deasemeni Armenia si Georgia, inainte de a merge la Istambul, la o noua reuniune a grupului de la Minsk.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG