Linkuri accesibilitate

Javier Solana evocă posibilitatea impunerii unor sancţiuni împotriva Iranului


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut noi convorbiri intre membrii permanenti ai Consiliului de Securitate ONU – Marea Britanie, China, Franta Rusia si Statele Unite pe tema dosarului nuclear iranian. Statele Unite solicita impunerea de sanctiuni Teheranului, in timp ce Rusia si China au adoptat pina acum o pozitie mai concilianta.

Premierul Marii Britanii Tony Blair, aflat la Praga, a declarat pe aceasta tema: “Sper ca poporul iranian realizeaza ca nu avem nimic impotriva lui si ca nu dorim sa-l oprim sa aiba aceleasi drepturi ca toata lumea, dar aceste drepturi implica si anumite responsabilitati si oglibatii si este important ca ele sa fie respectate”.

La New York se desfasoara o noua runda de discutii la nivelul ambasadorilor celor 5 tari membre permanente ale Consiliului de Securitate pentru a schita un proiect de rezolutie care ar urma sa fie supus la vot saptamina viitoare.

Pentru prima data astazi, la Strasbourg, unde are loc o intilnire a ministrilor de externe din tarile UE, coordonatorul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene Javier Solana a vorbit despre posibilitatea impunerii unor sanctiuni Iranului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG